Kars Kaşarının Faydaları Nelerdir?
Kars kaşarının faydalarından tam olarak yararlanmak için peynir doğru koşullarda muhafaza edilmelidir.
Buzluk veya derin dondurucuda saklanmamalı; serin ve karanlık bir ortamda tutulmalıdır.
Açıkta bırakıldığında kurur ve çatlayabilir.
- Günde 1–2 dilim tüketimi, yarım kilo kırmızı etten alınacak protein ve kalsiyumun büyük bölümünü karşılar.
- Yüksek protein içeriği sayesinde vejetaryenler tarafından güvenle tüketilebilir.
- Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu ve önleyici etkisi vardır.
- Taze kaşara göre daha yoğun fermantasyon içerir ve daha az doymuş yağ barındırır.
- K2 vitamini açısından oldukça zengindir.
- Kemikleri güçlendirir ve kemik h Devamını Göster