Kars Kaşarının Faydaları Nelerdir?
Kars kaşarının faydalarından tam olarak yararlanabilmek için peynir doğru koşullarda muhafaza edilmelidir.
Buzluk ve derin dondurucuda saklanmamalı; serin ve karanlık bir ortamda tutulmalıdır.
Açıkta bırakılması durumunda kuruyup çatlayabileceği için dikkat edilmelidir.
- Günde 1–2 dilim tüketimi, yarım kilo kırmızı etten alınacak protein ve kalsiyumun önemli bir kısmını karşılar.
- Yüksek protein içeriği sayesinde vejetaryen bireyler tarafından güvenle tüketilebilir.
- Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu ve önleyici özellik taşır.
- Taze kaşara göre daha yoğun fermantasyon içerir ve daha düşük doymuş yağ oranına sahiptir.
- K2 vitamini açısından oldukça ze Devamını Göster