Kars Kaşarının Faydaları Nelerdir?
Kars kaşarının faydalarından tam olarak yararlanmak için peynirin doğru koşullarda saklanması gerekir.
Buzluk veya derin dondurucuda muhafaza edilmemeli; serin ve karanlık bir ortamda tutulmalıdır.
Açıkta bırakmak kuruma ve çatlamaya sebep olabileceği için dikkat edilmelidir.
- Günde 1–2 dilim tüketimi, yarım kilo kırmızı etten alınan protein ve kalsiyumun önemli bir kısmını karşılar.
- Yüksek protein içeriği sayesinde vejetaryen bireyler tarafından güvenle tüketilebilir.
- Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu ve önleyici niteliktedir.
- Taze kaşara göre daha yoğun fermantasyona sahiptir ve daha az doymuş yağ içerir.
- K2 vitamini açısından çok zengindir.Devamını Göster