Kars Kaşarının Faydaları Nelerdir?
Kars kaşarının faydalarından tam verim alabilmek için doğru saklama koşulları çok önemlidir.
Buzluk veya derin dondurucuda saklanmamalı; serin ve karanlık bir ortamda muhafaza edilmelidir.
Açıkta bırakıldığında kuruyup çatlayabileceği için dikkat edilmelidir.
- Günde 1–2 dilim tüketimi, yarım kilo kırmızı etten alınacak protein ve kalsiyumun büyük kısmını karşılar.
- Yüksek protein içeriği sayesinde vejetaryen bireyler tarafından güvenle tüketilebilir.
- Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu ve önleyici etki gösterir.
- Taze kaşara göre daha yoğun fermantasyon içerir ve daha düşük miktarda doymuş yağ barındırır.
- K2 vitamini açısından oldukça zengindir.
Devamını Göster