Kars Kaşarının Faydaları Nelerdir?
Kars kaşarının faydalarından tam olarak yararlanmak için peynir doğru koşullarda muhafaza edilmelidir.
Buzluk veya derin dondurucuda saklanmamalı; serin ve karanlık bir ortamda tutulmalıdır. Açıkta bırakıldığında
ise kuruyup çatlayabilir.
- Günde 1–2 dilim Kars kaşarı, yarım kilo kırmızı etten alınacak protein ve kalsiyumun büyük bölümünü karşılar.
- Yüksek protein içeriği sayesinde vejetaryen bireyler tarafından rahatlıkla tüketilebilir.
- Kalp ve damar sağlığı için koruyucu ve önleyici etki sağlar.
- Taze kaşara göre daha yoğun fermantasyon içerir ve daha az doymuş yağa sahiptir.
- K2 vitamini bakımından oldukça zengindir.
- Kemikleri güçlendirir ve kemik hastal Devamını Göster