(500GR) KARS KÖY GRAVYERİ
₺399,50 Orijinal fiyat: ₺399,50.₺375,50Şu andaki fiyat: ₺375,50.
KARS KÖY GRAVYERİ ŞIRDAN MAYA İLE MAYALANMIŞTIR 75-90 KG’LİK TEKERLEKTE 1 TON VE ÜZERİ YAĞLI İNEK SÜTÜ KULLANILMAKTADIR.
Gravyer peynirinin Türkiye’ye geliş öyküsü 93 Harbi olarak da bilinen 1877 Osmanlı-Rus Savaşı ile başlar. O yıllardan I. Dünya Savaşı’nın sonuna kadar Kars’ın idaresini elinde bulunduran Ruslar’la yapılan kültürel etkileşim sonucu bu peynirin yapılışı Türkiye’de öğrenilmiş ve kullanımı yaygınlaşmıştır.
5 |
|
0 |
4 |
|
0 |
3 |
|
0 |
2 |
|
0 |
1 |
|
0 |
Yalnızca bu ürünü satın alan oturum açmış müşteriler yorum yazabilir.
Benzer Ürünler
TAM YAĞLI GÖBEK PEYNİRİ SOFRALARIN VE TOSTLARIN VAZGEÇİLMEZİ OLMUŞTUR ŞİMDİDEN SİZ KIYMETLİ MÜŞTERİLERİMİZE AFİYETLE.
KAHVALTI SOFRALIRIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ OLAN MUHLAMA BİR DİĞER ADIYLA BİLİNEN KUYMAK PEYNİRİMİZ SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN ŞİMDİDEN AFİYETLE.
SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN ÖZENLE KARSIN DAĞLARINDAN TOPLADIĞIMIZ DAĞ FESLEĞEN OTUNU MALAKAN PEYNİRİYLE HARMANLADIK ŞİMDİDEN HERKESE AFİYET OLSUN.
Kars ilinde kaşar peyniri yapımı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarına dayanmaktadır. Yörede süt potansiyelini ve kalitesini fark eden müteşebbisler yöreye gelmiş ve kaşar imalatına başlamışlardır.
YÖRESEL KARS ÇEÇİL PEYNİRİ
EN TAZE ŞEKİLDE SERVİS EDİLİP KARGO EDİLMEKTEDİR SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN GEREKLİ DERECELERDE KAYNATILIP EN UYGGUN KIVAMA GETİRİLMEKTEDİR ŞİMDEDEN AFİYETLE.
Dil peyniri ne işe yarar?
Kahvaltılarda tek başına tüketileceği gibi yemeklerle birlikte de sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle makarna, pizza, yumurta içinde ve salatalarda çok yakışmaktadır. Tost yapımında da uzayan yapısından ve tadından dolayı kullanılmaktadır. Kuymak sevenler için de tercih edilen en iyi peynir çeşitlerinden biridir.
YUMUŞAK TADI VE YUMUŞAK YAPISIYLA DİL PEYYNİRİMİZ SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN EN TAZE HALİYLE SİZLERE SERVİS EDİLMEKTEDİR ŞİMDEDEN AFİYETLE.
SOFRALARIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ OLAN BLOK KAŞAR SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZİN HİZMETİNDE.
Yüksek lif içeriğiyle hem kilo vermeyi kolaylaştırır hem sağlıklı kilo alımını destekler hem de sindirim sistemini düzenler. Kavılca unu, klasik beyaz una göre çok daha zengin besin değeri taşır; vitamin, mineral, lif ve enerji oranıyla daha faydalıdır. Tokluk hissi verir. Açlık krizlerini önler.
Kars ketesi, Kars iline özgü bir hamur işidir. Un, su, tuz ve mayanın karıştırılması ile hazırlanan hamur, açılır ve yağda kızartılır. Kete, genellikle kahvaltıda tereyağı, peynir, bal ve kaymakla birlikte tüketilir. Kars ketesi, içi yumuşak ve dışı çıtır bir lezzete sahiptir.
İsviçre’nin Gravyer peyniri ile benzer görüntüye sahip olan Kars kaşarı 1900’lü yıllara ait bir peynir türüdür. Bunun sebebi Kars şehrinin 1878 yılından 1918 yılına kadar işgalde olması ve İsviçrelilerin Kars’a gelip mandıra kurmasıyla bütün bu süreç başlamış olur.
Yorumlar
Henüz inceleme yok.