Kağızman Dut Pekmezi Hakiki Soğuk Sıkım 1KG
₺319,99 Orijinal fiyat: ₺319,99.₺269,99Şu andaki fiyat: ₺269,99.
Kağızman Dut Pekmezi Hakiki Soğuk Sıkım 1KG
Pekmezin Besin Değeri Nedir?
Vitamin ve mineral deposuyla besleyici bir besin olan pekmezin düzenli bir şekilde tüketildiğinde sağlık açısından birçok faydası bulunur.
Bir yemek kaşığı pekmezin besin değerleri şu şekildedir:
- Kalori:58
- Yağ: 0 g
- Sodyum: 7.4 mg
- Karbonhidratlar: 15 g
- Lif: 0 g
- Şekerler: 15 g
- Protein: 0 g
- Magnezyum: %12
- Demir: %5
- Kalsiyum: %3
- Potasyum: %6
Vitamin ve minerallerinin dışında şeker oranı da yüksek olan bir besin olan pekmezi özellikle diyabet hastaları kontrollü bir şekilde tüketmelidir.
Pekmezin Faydaları Nelerdir?
Pekmez, kansızlığa iyi gelen, bağışıklığı güçlendiren, osteoporoz riskini azaltan, sindirim sistemini düzeltmekle birlikte obezite, depresyon, cilt ve kemik sağlığının iyileşmesi konusunda oldukça faydalı bir besindir. Bunlarla birlikte saç sağlığı konusunda da etkili olan pekmez, adet döneminde kan kaybeden kadınların demir seviyesini yükseltmesini de sağlar.
Faydaları dışında şeker içeriği yüksek bir besin olan pekmez için özellikle diyabet hastaları diyet listesine pekmezi eklediğinde doktor kontrolünde hareket etmelidir.
Besleyici özelliğiyle öne çıkan pekmezin faydaları genel olarak şunları içerir:
- Pekmez kansızlığa iyi gelir
- Bağışıklığı artırmaya yardım eder
- Antioksidan etkisiyle boğazı yumuşatır, öksürüğe iyi gelir
- Besleyici özelliğiyle tok tutar
- Eklem ve kemikleri güçlendirir
- Pekmez vitamin ve mineral deposudur
- Sindirim sistemine olumlu etkisi vardır
- Enerji verir, cinsel performansı artırır
- Obezite tedavisinde tercih edilebilir
- Yüksek demir içeriğiyle saçları besler
- Çocuklarda kabızlığı giderebilir
- Sakinleştirici etkisiyle depresyonu yatıştırır
- Beyin sağlığına olumlu etki eder
- Anne sütünün artmasını destekler
Kansızlığa iyi gelir
İçerdiği yüksek demir sayesinde özellikle kansızlığın yaygın görülen bir türü olan demir eksikliği anemisinde tüketilmesi önerilen pekmezin kırmızı kan hücrelerinin üretimini destekleme gücü söz konusudur.
Bağışıklığı artırır
Antioksidan özelliğiyle birlikte vitamin ve mineral deposu olan pekmez, bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı kişiyi daha güçlü bir hale getirir.
Boğazı yumuşatır, öksürüğe iyi gelir
Antioksidanlar, demir ve kalsiyum açısından zengin bir besin olan pekmez, boğaz yollarını yumuşatarak öksürüğün kesilmesine yardımcı olur.
Besleyici özelliğiyle tok tutar
Yüksek besin değerleri sayesinde düzenli pekmez tüketmek kişiyi tok tutar.
Eklem ve kemikleri güçlendirir
Düzenli olarak bir çorba kaşığı pekmez tüketerek kalsiyum ve çinko eksikliğini giderebilir, bunun neticesinde osteoporoz riskini ve etkilerini azaltabilirsiniz.
Enerji verir, cinsel performansı artırır
Testosteron salgısını artırıcı etki gösteren pekmezin düzenli tüketimi üreme fonksiyonunun ve cinsel performansın iyileştirilmesine olumlu katkısı söz konusudur.
Vitamin ve mineral deposudur
B1, B3, B5 ve B6 vitaminlerini içeren pekmez, demir, kalsiyum, magnezyum ve çinko içeriğiyle de öne çıkar.
Sindirim sistemine olumlu etkisi vardır
Antiinflamatuar ve antioksidan etkisiyle iltihap ve ağrıları azaltan pekmez, sindirim sistemine de iyi gelerek mide rahatsızlıklarının iyileşmesini sağlar.
Sakinleştirici etkisiyle depresyonu yatıştırır
Kalsiyum ve magnezyum vücudu sakinleştirmeye ve uykuyu artırmaya yardımcı olur. Pekmezin içeriğindeki kalsiyum ve magnezyumun da sakinleştirici etkisi söz konusudur.
Pekmez Çeşitleri Nelerdir?
Başta dut pekmezi olmak üzere andız, keçiboynuzu, üzüm, harnup ve karadut pekmezi olmak üzere pekmezin sık tüketilen çeşitleri vardır.
Dut Pekmezinin Faydaları Nelerdir?
Dut pekmezi, kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum ihtiyacını karşılar. Kansızlığa iyi gelerek anemi riskini azaltır, bağışıklığı güçlendirir, soğuk algınlığına karşı korur ve etkilerini azaltır, kemik ve diş sağlığını destekler, enerji verir, karaciğeri güçlendirir ve kan dolaşımını iyileştirir.
Dut pekmezinin faydaları şunlardır:
- Dut pekmezi demir eksikliği kaynaklı anemi riskini önler
- Kemik ve diş sağlığını korur
- Kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olur
- Kan basıncını düzenler
- Kolesterolü düşürür
- Karaciğeri güçlendirir
- Sindirim sağlığına iyi gelir
- Kan dolaşımını iyileştirir
- Grip ve soğuk algınlığını önler
- Kalp ve beyin sağlığını destekler
Üzüm Pekmezi Faydaları Nelerdir?
Kalsiyum ve demir açısından yanı sıra A, B ve C vitaminleri açısından zengin olan ve antioksidan içeren üzüm pekmezi, kansızlığa karşı korur, enerji verir, kabızlık tedavisine yardımcı olur, kemik sağlığını destekler.
- Üzüm pekmezi demir içeriği nedeniyle demir eksikliği anemisini önler
- Sindirimi iyileştirerek kabızlık gibi şikayetleri azaltır
- Kemik sağlığını destekler
- Antioksidan içerip, oksidatif hasara karşı vücudu korur
- Enerji verir
- Tansiyonu dengeler
Pekmez Türleri Nelerdir?
Andız pekmezi: Andız pekmezi bronşite iyi gelen, vücudu toksinlerden arındıran, saç dökülmesini önlemeye yardımcı olan, kan dolaşımına katkı sağlayan ve ödem attıran bir pekmez türüdür.
Keçiboynuzu pekmezi: Soğuk algınlığı etkilerini azaltarak vücudun direncini artıran, enerji ve güç veren, sindirim sistemini iyileştiren bir besin olan keçiboynuzu pekmezi diş etlerini de besler.
Üzüm pekmezi: Üzüm pekmezi depresyona iyi gelir, kemikleri güçlendirir, tansiyonu düzenler ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Harnup pekmezi: Ağırlıklı olarak kalp ve damar hastalıkları üzerinde etkili olan harnup pekmezi, kolesterol seviyesini düşürerek kan basıncını düzenler.
Karadut pekmezi: Karadut pekmezi de vücuda enerji vererek vücudun hastalıklarla mücadele etmesini sağlamak için kişiye enerji verir, enfeksiyonları temizler, ağız yaralarını giderir.
Pekmezin Yan Etkileri Nelerdir?
Rafine şeker konusunda iyi bir örnek olan pekmez, özellikle diyabet hastalarının dikkatli tüketmesi gereken bir besindir. Yüksek şeker içeriği nedeniyle fazla tüketilmesi diyabet hastalarını olumsuz etkileyebilir. Ayrıca pekmez dışkı sorunlarıyla birlikte ishale de sebebiyet verebilir.
İrritabl bağırsak sendromu veya diğer sindirim problemleri yaşayan kişiler de pekmezi tüketirken dikkatli olmalıdır.
Pekmezin Faydaları Hakkında Sık Sorulan Sorular
Her gün pekmez içersek ne olur?
Her gün 1 yemek kaşığı pekmez içmek kansızlığa iyi gelir, enerjini düşükse yükseltir, kalp sağlığınızı korur ve cinsel performansınızı artırabilir.
Pekmez kan yapar mı?
İçerdiği demir özellikleri sayesinde düzenli pekmez tüketimi vücuttaki kırmızı kan hücrelerini artırır ve kansızlığa iyi gelir.
Gece yatmadan önce pekmez içmek faydalı mı?
Gece yatmadan önce pekmez içmek soğuk algınlığını semptomlarından olan öksürüğü ve boğaz ağrısını hafifletebilir.
Pekmez limon karışımı faydaları nelerdir?
Pekmez ve limonu karıştırıp tüketmek besleyici özelliğiyle tok kalınmasını sağlayarak zayıflamak isteyenlere faydalı bir çözüm sunar.
Dut pekmezi ne işe yarar?
Dut pekmezinin faydaları arasında vücudun kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum ihtiyacını karşılaması, demir içeriği sayesinde kansızlığa iyi gelerek anemi riskini azaltmasI, kalsiyum içeriği kemik ve diş sağlığını destekler ve bağışıklığı güçlendirmesi sayılabilir. Ayrıca soğuk algınlığına karşı korur ve etkilerini azaltır, enerji verir, karaciğeri güçlendirir ve kan dolaşımını iyileştirir.
5 |
|
0 |
4 |
|
0 |
3 |
|
0 |
2 |
|
0 |
1 |
|
0 |
Yalnızca bu ürünü satın alan oturum açmış müşteriler yorum yazabilir.
Benzer Ürünler
KAHVALTI SOFRALIRIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ OLAN MUHLAMA BİR DİĞER ADIYLA BİLİNEN KUYMAK PEYNİRİMİZ SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN ŞİMDİDEN AFİYETLE.
Keçiboynuzu içerisinde yer alan potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, sayesinde oldukça zengin bir besin olarak bilinir. Tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırarak bağışıklık sisteminin güçlü kalmasında etkili olur. Keçiboynuzunun faydaları şu şekilde açıklanabilir:
Astım ve bronşite iyi gelir
Zengin kalsiyum içeriğine sahiptir
Sindirim sistemini düzenler
Cinsel gücü artırıcı görevi görür
Kan şekerine karşı dengeleyicidir
Kalp hastalıklarına karşı korur
SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN EGE BÖLGESİ TARAFINDAN GETİRTTİĞİMİZ KOYUN KEÇİ SÜTLÜ OLGUNLAŞTIRILMIŞ PEYNİRİMİZ SİZLERLE ŞİMDİDEN AFİYETLE.
DERİ TULUM
Kemik erimesini önler.
Mide rahatsızlıklarının tedavisine iyi gelir.
Sindirim sistemini düzene sokar.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Ph seviyesini kontrol edip, yüksek miktarda kalsiyum içerdiğinden dişler için faydalıdır.
Kronik bronşiti önler.
Dana kavurma sağlıklı mı?
Karsın yüksek yaylalarında yapılan hayvancılık sonucunda elde edilen en taze etlerden hazırlanan kavurma, her yaştan kesimin rahatlıkla tüketebileceği gıdalardandır. Et kavurma, çiğ etin direk pişirilmesinden daha sağlıklı olup, besleyicidir. Üstelik vücuda faydaları da oldukça fazladır.
YÖRESEL KARS ÇEÇİL PEYNİRİ
EN TAZE ŞEKİLDE SERVİS EDİLİP KARGO EDİLMEKTEDİR SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN GEREKLİ DERECELERDE KAYNATILIP EN UYGGUN KIVAMA GETİRİLMEKTEDİR ŞİMDEDEN AFİYETLE.
4 İLA 6 AY ARASI OLGUNLAŞTIRDIĞIMIZ ORTA ESKİ KAŞAR PEYNİRİMİZ SİZLERLE %100 YAĞLI OLAN BU PEYNİRİMİZ ŞİMDİDEN TÜM MÜŞTERİLERİMİZE AFİYETLER OLSUN.
Pestilin Faydaları Nelerdir ?
Üzüm ve duttan yapılan pekmez yüksek oranda demir minerali içeriyor. …
Yüksek oranda selenyum içeriyor olmasıyla vücudun hastalıklara karşı savunma mekanizması olan bağışıklık sistemini güçlendiriyor. …
Kalp ve damar hastalıklarını önleme etkisi vardır. …
Tam bir enerji deposudur.
Beyaz peynir kalsiyum açısından zengin olduğu kadar, vitamin yönünden de oldukça zengin bir peynir çeşididir. İçerisinde A, B, C ve D vitaminleri bulunan beyaz peynir, bu vitaminler sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Güçlü bağışıklığa sahip olmak, kolay hasta olunmasının önüne geçmektedir.
Dut Pekmezinin Faydaları Nelerdir? Özellikle günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum ihtiyacını karşılayabilen dut pekmezi, kansızlığa iyi gelen, soğuk algınlığı etkilerini azaltan, enerji veren, karaciğeri güçlendiren ve kan dolaşımını dengeleyen sağlıklı bir besin kaynağıdır.
Kars ilinde kaşar peyniri yapımı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarına dayanmaktadır. Yörede süt potansiyelini ve kalitesini fark eden müteşebbisler yöreye gelmiş ve kaşar imalatına başlamışlardır.
Yorumlar
Henüz inceleme yok.